Avondrondleiding in kloosterKloostercomplex in Denekamp (Foto: VVV Ootmarsum-Dinkelland)
Datum: tot 18-09-2020
DENEKAMP - Vraagt u zich ook wel eens af hoe het leven in een klooster is? Nu kunt u iedere vrijdagavond tot de maand september een kijkje nemen in het klooster van de Zusters Franciscanessen van Denekamp.

Verscholen in het Twentse groen ligt ons klooster, het klooster van de Zusters Franciscanessen van Denekamp. Wat in 1875 begon als helpende hand, is ooit uitgegroeid tot een gemeenschap van zo’n 650 zusters.

Momenteel zijn er in Denekamp nog zo’n 50 zusters aanwezig.

U wordt ontvangen met koffie/thee met iets lekkers. Hierna is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de zusters in het prieeltje of in de huiskamer: een moment om in gesprek te gaan met de zusters; een moment om vragen te stellen: wat gebeurt er in de achtertuin van het klooster? ‘Een moment van stilte’ als afsluiting.

Aanvang is om 20.00 uur en de kosten zijn 7 euro per persoon.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: franciscushuis@zustersvandenekamp.nl of te bellen naar: 0541-753256. Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen. De locatie is bij de Zusters van Denekamp (Franciscushuis) Gravenallee 30 7591 PE Denekamp. Voor meer informatie kijkt u op www.zustersvandenekamp.nl
Volg ons