Aanleg fietspad Manderveen vordertManderveenseweg (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 24-05-2020
MANDERVEEN – De aanleg van het fietspad Manderveen-Tubbergen heeft door de coronaperikelen enige vertraging opgelopen.

Desalniettemin worden vorderingen geboekt, meldt de projectgroep. Zo ligt er inmiddels een compensatieplan voor de bomen die gekapt moeten worden om de aanleg van het fietspad mogelijk te maken.

De projectgroep kon de laatste twee maanden niet fysiek bij elkaar komen. Ook overleg met grondeigenaren over de aan te kopen gronden gebeurde op afstand. De meeste grondeigenaren hebben inmiddels hun handtekening gezet onder het voorlopig koopcontract.

Het bestemmingsplan is bijna klaar. Daar buigt de gemeenteraad zich binnenkort over. De bedoeling is het bestemmingplan voor 1 juli ter inzage te leggen. “Als er over het bestemmingsplan duidelijkheid is kunnen we voor de aanleg van het pad een marktpartij selecteren en dan kunnen we ook met meer zekerheid plannen”, vertelt projectleider Henk-jan Venema.

Het fietspad is 3,5 kilometer lang, en voert langs de Manderveenseweg van de bebouwde kom van Manderveen naar de Harderbergerweg in Tubbergen.
Venema: “Het fietspad is vrijliggend. Daar waar woningen dicht aan de weg staan komt een veiligheidsstrook tussen weg en fietspad, zodat de aanleg van het pad zo min mogelijk impact heeft op de voortuinen van de betreffende woningen.”

Als alles gaat volgens plan kan het fietspad deels in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 aangelegd worden.
Volg ons