EDlive met 'badwagen' door EnterBadwagentje EDlive (Foto: EDlive)
Van de redactie | 28-05-2020
ENTER - Inwoners van Enter moeten niet vreemd opkijken als ze de komende twee dagen dit vreemde wagentje tegen het lijf loop in Enter.

Daarin zitten namelijk de mannen en vrouwen van EDlive die komend weekend geld ophalen voor de ouderen en ondernemers in Enter. Van vrijdag 29 mei 09.00 uur ’s ochtends tot en met de nacht van zaterdag 30 mei maken zij radio en televisie én proberen zij op gepaste manier het dorp op stelten te zetten.

Onder de noemer ‘Enter Eerst’ wordt er de komende twee dagen geld opgehaald om op 8 september alle 70-plussers in Enter een avond op kosten van EDlive uit eten te laten gaan bij de Enterse horeca. Uiteraard alleen als de omstandigheden dit dan weer toelaten.

Om het voor de Enternaar extra leuk te maken om een plaat aan te vragen en geld te doneren, worden er onder alle donateurs mooie prijzen weggegeven die beschikbaar gesteld zijn door Enterse ondernemers. Elk uur rijdt het team van EDlive met haar wagentje door Enter om een gelukkige winnaar naar zijn of haar eigen prijs te laten hengelen op 1,5 meter afstand. Op deze manier kan iedereen vanuit huis een prijs winnen én worden de coronamaatregelen in acht genomen.

Burgemeester Doret Tigchelaar-van Oene vraagt vrijdagochtend 29 me,i samen met Frans Roetgering, op gepaste afstand de eerste plaat aan. Frans Roetering heeft weken geleden het initiatief bedacht voor een ouderen diner waar EDlive vervolgens mee aan de slag is gegaan.

Naast het aanvragen van platen en het rondrijden van de wagen wordt op vrijdagavond de eerste Online Noaberquiz gehouden waarvoor de inschrijving inmiddels geopend is. Op zaterdagavond kan men kijken naar optredens van Enterse bands tijdens het Online Festival. Dit alles is vanuit alle woonkamers in Twente te volgen via het kanaal van Twente FM. Te vinden bij Caiway op kanaal 69 en bij KPN op kanaal 1411.
Ook online via www.edlive.nl.
Badwagentje EDlive (Foto: EDlive)
Volg ons