EDlive zet Enter op z’n kopEDlive 2020 (Foto: EDlive)
Van de redactie | 31-05-2020
ENTER – Enters Doel Live heeft vrijdag 29 en zaterdag 30 mei maar liefst 23.884,15 euro opgehaald.

Het doel: zo’n zevenhonderd ouderen in Enter een mooi avondje uit eten aan te bieden in nagenoeg de complete Enterse horeca, wanneer het weer kan én mag. In korte tijd is er door de EDlive organisatie heel veel werk verricht om dit evenement te realiseren, met als resultaat een prachtige opbrengst.

“Van dit fantastische eindbedrag is de verwachting dat we voor de Enterse 70-plussers een mooie avond uit kunnen betalen. Op deze manier helpen we de ouderen en de horeca”, aldus de organisatoren.
Hoe de Enterse ouderen zich kunnen aanmelden voor dit diner wordt door de organisatie binnenkort bekend gemaakt.

Mocht te zijner tijd blijken dat – net als twee jaar geleden – er geld over is na het voltooien van het initiële doel, dan zal de organisatie zich beraadslagen over een andere mooie bestemming waarmee we de Enterse (horeca)ondernemers en ouderen kunnen helpen.

De twaalf creatieve enthousiastelingen van EDlive hebben verschillende initiatieven ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen. De kijkers van EDlive konden tijdens het evenement onder andere een bedrag doneren door een nummer aan te vragen of door een cheque in te leveren bij de chequebox.

Om toch dicht bij de dorpelingen te komen, toerde EDlive met een groen wagentje kriskras door Enter. Zo konden de luisteraars en de kijkers van EDlive – in ruil voor een donatie – elk uur op gepaste afstand hengelen naar mooie prijzen. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door de Enterse ondernemers. Ook kon er aan het karretje gedoneerd worden, vanaf anderhalve meter.

Op de eerste avond van EDlive werd de online Noaberquiz georganiseerd. Zo kon de Enternaar vanuit de woonkamer gratis meespelen met de online quiz met familie, vrienden of buren. Ruim honderd teams namen deel aan deze interactieve spelshow.

Op de slotdag van EDlive traden er verschillende Enterse bands op tijdens het online festival. Neet Zuuver, Apple, Virago en Broadway hebben allemaal een speciale set gespeeld voor EDlive, zodat heel Enter vanuit de woonkamer toch van livemuziek van eigen bodem kon genieten.

Als ultiem hoogtepunt sloot EDlive af met een groot rijdend spektakel: de vrijwilligers maakten een rondje door het dorp met een mobiele DJ-set om de laatste donaties op te halen.

Eén van de initiatiefnemers Gerard Libbers over EDlive: “Het is ontzettend gaaf om te zien waar zo’n klein dorp toch groot in kan zijn. Zo worden dit soort evenementen waarin we lokale doelen nastreven breed gedragen door de Enterse bevolking. Het is dan ook fantastisch om een lach op het gezicht van de Enternaar te zien in deze bizarre tijden. We zijn heel erg dankbaar dat we van talloze kanten mooie bijdrages mochten ontvangen.”
EDlive 2020 (Foto: Edlive)
EDlive 2020 (Foto: EDlive)
Volg ons