Natura Docet Denekamp verwacht 20 duizend insectenliefhebbersDe insectenzaal in Natura Docet Wonderryck Twente. (Foto: Natura Docet Wonderryck Twente)
Van de redactie | 03-07-2020
DENEKAMP – Maar liefst 20 duizend mensen worden verwacht in museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Daar opent zaterdag de tentoonstelling Big Insects.

Té druk zal het echter niet worden in het Denekampse natuurhistorisch museum: de expositie duurt zes weken en het museum heeft een uitgebreid covid-19-protocol.

Wat kunnen bezoekers verwachten van de expositie?
In de parktuin van het museum zijn dertig gigantische, bewegende beelden van insecten te zien en te beleven met daaromheen educatieve activiteiten voor kinderen en families.
Het museum presenteert in de zalen ook nog de wereld van insecten met wetenswaardigheden, fossiele libellen, een collectie van honderden vlinders en een volière met levende vlinders en grote terrariums met kakkerlakken en flappentakken.

Er is ook nog een opvallend fotokunstwerk te bewonderen. Via sociale media gaven vijftig fotografen, veelal amateurs maar ook een bekende entomoloog als Aglaia Bouma, gehoor aan een oproep van het museum om samen een grootse ode aan de insecten te brengen.
De deelnemers stelden minstens één foto van een insect ter beschikking, vaak ook veel meer. Samen stuurden zij honderden foto’s in van bekende en bijzondere insecten; platbuiken, penseelkevers, emelten, koraaljuffers, vuurwantsen, hommels en vliegen; van alles komt voorbij. Met een selectie van deze foto’s wordt een mozaïek van 40 vierkante meter samengesteld, die de wanden van de Insectenzaal gaat vullen.
Volg ons