Renovatie rioolwaterzuivering bijna klaarDe renovatie van de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk gaat snel richting oplevering. (Foto: Waterschap Vechtstromen)
Van de redactie | 11-07-2020
ALBERGEN /HARBRINKHOEK - De renovatie van de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk gaat snel richting oplevering. Op de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk wordt het afvalwater gezuiverd van Almelo-Noord en de kernen Albergen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

Op dit moment wordt hard gewerkt om de laatste werkzaamheden van de indrukwekkende renovatie te realiseren.

De uitvoering is grotendeels gereed, nieuwe installatieonderdelen zijn gerealiseerd en de inbedrijfstelling is afgerond.
De aannemer is de afgelopen dagen begonnen met de laatste fase; de sloopfase. Alles wat na de renovatie op het terrein overbodig is, wordt gesloopt. Het waterschap verwacht deze sloopwerkzaamheden rond de bouwvak af te ronden, waarna de geheel gerenoveerde zuivering in de tweede helft van dit jaar kan worden opgeleverd.

Deze rioolwaterzuivering is na de renovatie aangepast naar de huidige techniek waarbij deze weer optimaal functioneert en de levensduur van de zuivering en haar onderdelen verlengd wordt.
Overzichtsfoto van de rioolwaterzuivering in Almelo. (Foto: Waterschap Vechtstromen)
Volg ons