Heracles Almelo contracteert aanvaller Luca de la TorreLuca de la Torre als Heraclied. (Foto: www.nesimages.nl)
Van de redactie | 06-08-2020
ALMELO - Heracles Almelo heeft aanvaller Luca de la Torre (22) vastgelegd. 

De Amerikaan die ook in het bezit is van een Spaans paspoort, komt transfervrij over van het Engelse Fulham FC. De la Torre heeft in Almelo een contract voor 2 jaar getekend met een optie voor nog een seizoen.

De la Torre is blij met zijn komst naar Heracles Almelo.

“Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen. Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder andere trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb.”

Technisch directeur Tim Gilissen is blij met de komst van De la Torre. “Luca is een veelzijdige speler die beschikt over een goede techniek en de nodige creativiteit. Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties.”

Over De la Torre

De la Torre werd op 23 mei 1998 geboren in San Diego (Verenigde Staten). In 2014 verhuisde hij naar Londen om aan de slag te gaan in de jeugd van Fulham FC. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller zijn wedstrijden vooral voor Fulham FC onder 23. Hier was hij in negen wedstrijden in de Premier League 2 goed voor vijf doelpunten en twee assists. Hij viel dit seizoen twee keer in voor het eerste elftal van Fulham FC, dat dinsdag promoveerde naar de Premier League.

 De la Torre doorliep alle jeugdelftallen van de Verenigde Staten en maakte op 2 juni 2018 zijn debuut voor de nationale ploeg in een duel tegen Ierland.
Volg ons