Viscaal wint in Formule 3Circuit (Foto: pixabay)
Van de redactie | 09-08-2020
ALBERGEN - Bent Viscaal uit Albergen heeft de Formule 3 op Silverstone gewonnen. Viscaal startte vanaf plek drie en wist in de laatste ronde de koppositie te pakken.
Het is zijn eerste overwinning in de Formule 3.

Maandagmorgen is Bent Viscaal in Twente Wordt Wakker op Twente FM.

Zondagmiddag in Silverstone. Bent Viscaal is bezig met het verwerken van een lange lijst met felicitaties, onder andere uit Albergen. Lachend: “Een luxe-probleem.”

De 20-jarige coureur boekte op het circuit van Silverstone zijn eerste overwinning. En het podium smaakte zoet na de gewonnen race in Hongarije, waar hij door tijdstraffen die zege moest inleveren. “Heel mooi dat ik nu op het podium sta. Het is niet alleen voor mij mooi, maar ook voor iedereen die achter mij is blijven staan”, zegt hij.

Letterlijk en figuurlijk is het vandaag een zonnige dag voor Viscaal. Maar nagenieten met een pilsje is er niet bij: “Nee, geen alcohol. Deze week moet ik rijden in Barcelona.” De wedstrijden in Barcelona worden gehouden van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus.
Viscaal kent dat circuit. “Hoe die races verlopen moeten we even afwachten. We gaan in elk geval op deze manier door. Ik ga zo hard mogelijk en hoop natuurlijk op een podiumplaats.”
Volg ons