Broodfonds informatieavond TwenteHandtekening onder nieuw contract (Foto: Gemeente Oldenzaal)
Van de redactie | 19-09-2020
TWENTE - Het Broodfonds is een succes door heel Nederland.

In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu veertien jaar. Met landelijk al 600 groepen waar meer dan 26.600 ondernemers aan meedoen.

Twente krijgt er een Broodfonds bij na een speciale informatieavond op 29 september 2020. De informatieavond is op dinsdag 29 september 2020in 't Coopmanshuys op Bedrijvenpark Twente in Almelo.

Aanmelden voor de avond kan vooraf via de website www.broodfonds.nl


Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden.

Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

 

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Volg ons