Onderzoek naar ondernemend Dinkellandformulieren papierwerk administratie (Foto: Free-Photos / Pixabay)
Van de redactie | 21-09-2020
DINKELLAND – De gemeente Dinkelland vraagt ondernemers om mee te werken aan een vragenlijst over ondernemen in de gemeente.

De gemeente wil weten of haar ondernemers tevreden zijn over de dienstverlening die zij hun biedt. Zijn er zaken die verbeterd kunnen worden? Om daarachter te komen, doet Dinkelland mee aan een onderzoek van MKB Nederland.

Het onderzoek gaat in op vier pijlers: de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers, het imago van de gemeente, de communicatie en het beleid van de gemeente en de beleving van gemeentelijke lasten.

Met de inzichten probeert de gemeente eraan bij te dragen dat ondernemers op een prettige en succesvolle manier kunnen ondernemen in Dinkelland.

Wethouder Benno Brand nodigt Dinkellandse ondernemers uit om deel te nemen aan dit onderzoek: “We vinden het belangrijk om samen met onze ondernemers te werken aan een goed ondernemersklimaat. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk ondernemers de vragen zullen beantwoorden en hun stem laten horen.”

Coronacrisis

Met het MKB-onderzoek krijgt de gemeente inzicht in hoe ondernemers haar dienstverlening ervaren. “Maar in deze coronaperiode willen we juist ook graag weten hoe het met onze ondernemers gaat”, vervolgt de wethouder. Daarom volgt binnenkort ook de uitvraag om deel te nemen aan een kleine (anonieme) vragenlijst in oktober.
“Ons doel hiervan is om een beeld te krijgen van de situatie in ondernemend Dinkelland. Welke impact heeft de coronacrisis op uw bedrijf? Welke verwachtingen hebt u op korte en lange(re) termijn? Hoe ziet u de toekomst? Wat hebt u nodig om goed door de crisis te komen? Wij krijgen graag antwoord op zulke vragen, zodat wij onze dienstverlening nog verder kunnen aanscherpen.”

Vragenlijst

Ondernemers kunnen de vragenlijst van MKB Nederland tot en met 19 oktober digitaal invullen op de website www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/dinkelland.
Volg ons