De voetbalclub verbindt mensenScoren in de wijk van FC Twente (Foto: FC Twente)
Van de redactie | 17-10-2020
OLDENZAAL - Scoren in de wijk, ooit het paradepaardje van FC Twente voorzitter Joop Munsterman, bestaat nog steeds. Sterker, Scoren in de wijk heeft een stevige plek ingenomen in het maatschappelijke leven, vind Willy Berends, de cultuurbewaker van FC Twente. “Scoren in de wijk is echt van belang’’, zegt Berends. “Er zijn vijftien man in dienst. Ze doen volop mee in de maatschappij.’’

Stichting 'FC Twente, scoren in de wijk’ heeft vorige week de nieuwe achtentwintig koppige selectie van Supporter van elkaar voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Dat gebeurde in de Grolsch Veste, de thuishaven van FC Twente. Deze selectie bestaat uit medewerkers, stagiaires, vrijwilligers en ambassadeurs die zich gaan inzetten voor gezinnen in Oldenzaal, Hengelo en Enschede.

Ambassadeurs

Hoofdtrainer Ron Jans en aanvoerder Wout Brama zijn dit seizoen de ambassadeurs van Supporter van Elkaar. Verder hebben Rik Platvoet en Eddy Achterberg een rol, net als Richard Peters en Jacob Malki. Maar ook Laurens van der Velde, Harry Dost, Daphne Bastiaans, Jantinette van Haagen, Nick Hengelman, Sabrine Ellouzi en Moatamid Elmaezi staan op de lijst van de selectie.

Verbinding

Supporter van Elkaar is een gezinsprogramma voor gezinnen met minimaal één ouder, voogd of verzorger en één kind tussen de zes en achttien jaar. Bij het project gaat het vooral om verbinding zoeken. Doel is de gezinnen te versterken op het gebied van gezondheid en participatie. Het is een gezinsbenadering, waarbij sport, cultuur, gezondheid en meedoen in de maatschappij de basis zijn. De motiverende factor hierbij is de club FC Twente. “Een voetbalclub verbindt mensen’’, zegt Berends. “Een voetbalclub staat boven de partijen.’’

Prijs

Het project won eerder al een prijs van FNO van 50.000 euro voor beste maatschappelijke project. FNO is een vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in de samenleving. Volgens Berends blijkt hier maar weer eens uit dat Scoren in de wijk breed wordt gedragen. Sport zal als een rode draad door het hele programma gaan lopen. Het project wordt gesteund door een stuurgroep, vele partners en sponsoren. En uiteraard door de selectie Supporter van Elkaar. Deze selectie gaat de gezinnen gedurende het traject ondersteunen.
Volg ons