Risicoklasse Twente op hoogste niveauMedewerkers van een teststaat nemen samples af (Foto: GGD Twente)
Van de redactie | 22-10-2020
TWENTE - Op dit moment worden er zo veel nieuwe coronabesmettingen in Twente geregistreerd, dat het risiconiveau woensdagmiddag naar "zeer ernstig" is opgeschaald.

Daarmee zit Twente in het hoogste risiconiveau. Op dit moment is één op de vijf coronatesten positief. Twee weken geleden was dat nog één op de tien. Concreet heeft het verhoogde risiconiveau voor Twente nog geen gevolgen.

De landelijke coronamaatregelen die het kabinet vorige week nam, zijn namelijk nog zeker voor drie weken van kracht. Als daarna het aantal besmettingen genoeg is teruggelopen, wil het kabinet overstappen op een meer regionale aanpak. Daarin wordt de mate van strengheid van de coronamaatregelen vastgesteld aan de hand van het risiconiveau. In het geval van Twente zou dat met "zeer ernstig" betekenen dat er bijvoorbeeld geen evenementen mogelijk zijn.

De GGD Twente en Veiligheidsregio Twente gaan vanmiddag in een persgesprek in op de actuele coronacijfers in de regio.

Sluiting onderwijs

Ook steeds meer inwoners van onze regio blijken voor een tijdelijke sluiting van het onderwijs. Dat blijkt uit een peiling van RTV Oost onder 5.000 respondenten. 65% van de ondervraagden blijkt voor een tijdelijke sluiting van vier weken te zijn. Dat is ook de landelijke tendens.

Vooral ouders waren in eerste instantie tegen sluiting. Die weerstand blijkt nu veel minder. Ook onder onderwijspersoneel stijgen de zorgen over het besmettingsrisico. Volgens vakbond Leraren In Actie maakt ruim 80 procent van de docenten zich daar zorgen over. Toch zei minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) dat scholen vooralsnog openblijven.
Volg ons