Jongeren mentaal helpen door een app?mobile telefoon (Foto: onbekend)
Van de redactie | 22-10-2020
TUBBERGEN – Zou een app om depressieve gedachten van jongeren te verminderen en deze beter in de kaart te brengen een goed idee zijn? CDA-raadslid Jasper Oude Vrielink vindt van wel.

Bij jongeren gaan onder andere veel sportactiviteiten en evenementen niet door. Daarnaast zijn er onzekerheden door de coronacrisis. “Door de coronacrisis hebben jongeren vaker last van depressieve of negatieve gedachten”, aldus Jasper Oude Vrielink.

De Geestelijke gezondheidszorg trok onlangs hier al over aan de bel. “Ook in mijn omgeving hoor ik deze geluiden van jongeren.”

Grow It

De gemeente Rotterdam heeft met het Erasmus MC en Tilburg University een app ontwikkeld met de naam Grow It. De app heeft als doel om depressieve gedachten van jongeren te verminderen en deze beter in kaart te brengen.

Raadsvergadering

Tijdens de raadsvergadering van maandag 19 oktober vroeg het CDA-raadslid of het college het probleem herkent en bereid is om naar de app te kijken. CDA-wethouder Hilde Berning-Everlo deelt de zorgen en heeft oog van de problematiek. Zij gaat zich verder verdiepen in de app.

Aanmelden?

Jongeren kunnen zich ook vrijwillig aanmelden voor deze app. Dit kan op de www.growitapp.nl.
Volg ons