Geesterse Martine Smeets in voorlopige EK-selectieMartine Smeets (Foto: Nederlands Handbal Verbond)
Van de redactie | 23-10-2020
GEESTEREN – Handbalster Martine Smeets (30) uit Geesteren is opgenomen in de voorlopige EK selectie van Oranje. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de voorlopige selectie van vijfendertig speelsters bekendgemaakt voor het EK in Noorwegen en Denemarken, dat van 3 december tot en met 20 december gespeeld wordt.

Begin november wordt bekend welke achttien speelsters geselecteerd zijn voor de definitieve EK-selectie en naar Noorwegen zullen afreizen.

Buitenland

Alle vijfendertig Oranje-speelsters spelen bij een club in het buitenland, de meesten in Duitsland. Smeets speelt bij CSM Bucaresti in Roemenië.

Groep

Het Nederlands Damesteam is bij het EK in Noorwegen en Denemarken ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen al hun poulewedstrijden in Trondheim dat in Noorwegen ligt. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als de Oranjedames doorgaan naar de ‘mainround’ spelen ze die wederom in Trondheim. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor
het finaleweekend, de finales worden ook in de Spektrum arena in Trondheim gespeeld.

De wedstrijden

Op 4 december speelt Nederland om 20.30 uur tegen Servië.
Twee dagen later, namelijk op 6 december, is de tegenstander Kroatië. Die wedstrijd begint om 18.15 uur. 
Nederland tegen Hongarije begint om 20.30 uur op 8 december. 
Volg ons