Sportgala Dinkelland 2021 afgelastSportgala Dinkelland 2019 (Foto: Gemeente Dinkelland)
Van de redactie | 23-10-2020
DINKELLAND -  De gemeente Dinkelland heeft besloten het Sportgala niet door te laten gaan.

Het doorgaans drukbezochte feestelijke gala stond op de agenda voor 15 januari 2021.

Ieder jaar worden Dinkellandse sportkampioenen in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala in de hal van het gemeentehuis. Er worden in vijf categorieën prijzen uitgereikt: sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent en jeugdsportploeg van het jaar. Ook worden de sportwaarderingsprijs van de gemeenteraad, de persprijs en de publieksprijs uitgereikt.

Trainen

Het Sportgala gaat deze keer niet door omdat de corona-maatregelen de sportwereld flink overhoop hebben gegooid. Voor velen zijn trainingsmogelijkheden flink beperkt geweest en competities zijn abrupt afgebroken. Ook is het niet mogelijk een grote feestavond te organiseren vanwege de huidige maatregelen.

Prestaties

“Bij onze sportverkiezing vergelijken we prestaties met elkaar, dat is op dit moment eigenlijk niet goed mogelijk”, licht wethouder Benno Brand toe. “Ook zijn er in 2019 weinig prestaties geleverd omdat vee wedstrijden door corona niet zijn doorgegaan. Daarnaast is de verkiezing ook een feestelijke avond in een volle zaal. Het ziet ernaar uit dat dergelijke bijeenkomsten ook in januari nog niet kunnen plaatsvinden. We zullen er wel voor zorgen dat de sportieve successen die dit jaar behaald zijn, niet vergeten worden. Die nemen we namelijk mee naar het volgende Sportgala.”
Volg ons