Heracles kansloos tegen Ajax (update)Team en staf Heracles Almelo 2020 (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 22-11-2020

ALMELO - Heracles Almelo is zondagmiddag op bezoek geweest bij Ajax en verloor met 5-0.

Heracles Almelo heeft zondagmiddag niet kunnen stunten tegen Ajax. In Amsterdam verloor de ploeg van trainer Frank Wormuth vrij kansloos met 5-0. Heracles trainer Frank Wormuth hoopte deze week nog op een ander scenario: ‘We gaan er alles aan doen om opnieuw voor een stunt te zorgen.”

Traoré scoorde al in de zesde minuut de 1-0 en met goals van Neres en Labyad was het na zesendertig minuten al 3-0. In de tweede helft scoorden Tadic en Labyad nog voor Ajax. Bij Heracles vielen Robin Pröpper en Silvester van der Water geblesseerd uit. Beide ploegen eindigden met tien man, omdat er aan beide kanten al vijf keer gewisseld was en zich nog een
blessure aandiende.

Vooral de knieblessure van Pröpper maakte indruk. Hij ging in tranen van het veld af. Later sprak hij voor de camera’s van een schrikmoment. “Er klapte iets van binnen, maar de knie is sterker dan gedacht.’’ Verder was het volgens Pröpper een ‘verloren middag’. “Ajax was een klasse beter, of twee of drie’’, aldus Pröpper.

Heracles bezet nu de dertiende plek in de eredivisie met acht punten uit negen wedstrijden. De eerstkomende wedstrijden zijn AZ thuis en Feyenoord uit.

Volg ons