Katje vlucht uit wasstraat; Schröder Tubbergen start zoektochtBeveiligingsbeelden van de vluchtende kitten in de wasstraat. (Foto: Marcel Tettero)
Van de redactie | 23-11-2020
TUBBERGEN – Verbazing in Schröder Carwash in Tubbergen: een katje schoot plotseling weg onder een auto in de wasstraat. De zoektocht naar het beestje is nu gaande.

In onderstaand filmpje is te zien hoe een katje plotseling onder een auto wegschoot die in de wasstraat staat. Medewerker Tom Loman hield net de hogedrukspuit op de auto, waarna het katje weg sprintte.

Het betrof de auto van Hans Oude Hendriksman van de gelijknamige houthandel uit Langeveen. Hij was van Langeveen naar Tubbergen gereisd voor de wasstraat, dus nu gaat men ervanuit dat het kat de 10 kilometer vanuit Langeveen heeft meegelift onder de motorkap van de auto.
"Dit hebben we in ons 20-jarig bestaan nog niet meegemaakt", zegt Hennie Schröder die voorzitter is van de Vogelwerkgroep Geesteren en een groot hart heeft voor dieren. "We wilden bijna gaan sluiten en hebben met zijn allen en met de familie nog een poos gezocht tot het donder werd. Een katje heeft negen levens en is nergens bang voor, behalve voor water."

Schröder en Oude Hendriksman verwachten dat de kitten zich een nachtje wel kan redden in de natuur. Maandag zoekt men verder.

Op de beveiligingsbeelden heeft de familie Schröder de beelden van het vluchtmoment teruggevonden. Marcel Tettero maakte er een duidelijk filmpje – met een stukje slowmotion – van.
Volg ons