Geheime intocht van Sinterklaas in Losser Sinterklaas en zijn pieten hebben Losser bereikt via een toeristische route, zien we in de Sinterkla (Foto: Centrummanagment Losser)
Van de redactie | 23-11-2020
LOSSER – Geen traditionele intocht van Sinterklaas in Losser maar wel een heuse professionele Sinterklaasfilm.

De film is een initiatief van ondernemersvereniging Centrummanagement Losser (CML), als alternatief voor de intocht die niet door kon gaan. Het is een professionele Sinterklaasfilm geworden waarin iedereen kan zien dat de Sint de kinderen van Losser en omgeving zeker niet is vergeten.
Cameraman Thorsten Gang laat op zien dat de Sint en zijn pieten toch in het geheim naar Losser zijn gekomen.

Toeristische route 

Burgemeester van Losser Cia Kroon was van tevoren ingelicht en stond op een afgesproken geheime locatie klaar om de Sint en zijn pieten welkom te heten.
In de film is de reis van het hele gezelschap te zien. De pieten komen via de toeristische route op de Dinkel aan met volgeladen bootjes van Adventure King, een piet op een bakfiets vol cadeautjes, op een quad, buggy en zelfs de wereldberoemde VW Kever Herbie met nr. 53 heeft Sint geholpen.

Sint koopt lokaal

Door alle toestanden rondom corona is het voor de Sint niet mogelijk om alle cadeautjes vanuit Spanje mee te nemen. De vastvooruit-pieten hebben daarom van Sint de opdracht gekregen de cadeautjes lokaal bij alle Losserse ondernemers te kopen. Alleen door alle drukte zijn de Vastvooruit-Pieten onderweg meerdere pakjes ‘verloren’.

Oproep aan alle kinderen

De Hoofdpiet doet daarom aan het einde van de film een oproep aan alle kinderen om te helpen zoeken naar de verloren cadeautjes in het centrum van Losser.
Hij vraagt de kinderen het cadeautje vooral ingepakt te laten en in te leveren bij het speciaal ingerichte Pietenpakhuis bij Cowyn aan de Gronausestraat. Als beloning krijgen ze een zakje pepernoten.
Vlak voor Sinterklaasavond kiest Hoofdpiet dan nog uit alle namen drie kinderen uit die een extra cadeautje mogen ophalen.
Piet winkelt lokaal dit jaar, onder meer in de Losserse speelgoedwinkel. (Foto: Centrummanagment Losser)
Volg ons