Wethouder bezorgt gebakjes in VasseGebakjes voor de leerlingen in Vasse (Foto: Gemeente Tubbergen)
Van de redactie | 27-11-2020
VASSE - Wethouder Ursula Bekhuis verraste op donderdag 26 november een groep kinderen uit Vasse met een doos vol petit fours. Niet zomaar een lekkernij, maar een gebakje met daarop hun eigen foto.

Deze foto stuurden zij in naar aanleiding van de oproep vanuit de gemeente Tubbergen om een originele foto aan te leveren van World Cleanup Day.
Elise, Vera, Sam, Wendy, Ella, Fenne en Emma stonden te popelen op de komst van de wethouder. Blij verrast waren ze met de traktatie, die gelijk werd opgesmikkeld.

World Cleanup Day

Samen met nog een aantal kinderen en heel veel andere vrijwilligers uit de gemeente, gingen de kinderen tijdens World Cleanup Day op pad om zwerfvuil op te ruimen. En met succes! Zij haalden zoveel zakken op, dat de oprit er vol mee lag.

Foto sturen

Aan de oproep om een foto op te sturen, werd volop gehoor gegeven.
Uiteindelijk spande de foto van de groep kinderen uit Vasse de kroon, omdat het goed weergeeft hoeveel afval is opgehaald en omdat het plezier er vanaf spat.

Waardering

Wethouder Ursula Bekhuis kijkt met trots terug op de inzet die is geleverd tijdens World Cleanup Day: “Het is mooi om te zien dat veel kinderen hier op jonge leeftijd al mee aan de slag gaan. Zo worden zij zich bewust van de gevolgen van zwerfvuil en weten ze hoe belangrijk het is om dit afval op te ruimen. Zo zie je maar; jong geleerd is oud gedaan.”
Ook spreekt de wethouder haar waardering uit naar alle andere vrijwilligers: “Dankzij jullie hulp konden we met een schone omgeving de herfst in.”
Volg ons