Enschedees innovatiedistrict wordt regionale banenmotor Artist Impression van het nieuwe Kennispark Enschede. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 14-01-2021
TWENTE – Kennispark Enschede gaat transformeren in een innovatiedistrict dat ruim 1800 nieuwe banen moet opleveren.

Het plan om het Kennispark van een bedrijventerrein te veranderen in een innovatiedistrict voor wonen, werken en ontmoeten, is gepresenteerd door het Enschedese college van B&W. De plannen zijn niet alleen van invloed op Enschede, maar op de hele regio Twente.

Het plan kan de komende 10 jaar namelijk voor 1800 nieuwe banen zorgen op het Kennispark en nog eens achthonderd indirecte banen in de regio.

In het plan worden het Business & Sciencepark en de campus van Universiteit Twente een geheel.

De gemeenteraad moet het stedenbouwkundigplan nog vaststellen.

Sprong nodig wegens concurrentie

Kennispark was het eerste project van Nederland waar onderzoek van een universiteit werd omgezet in bedrijvigheid. In 30 jaar is Kennispark uitgegroeid tot een campus van nationaal belang en een belangrijke banenmotor voor Enschede en Twente. Maar inmiddels heeft het gebied last van de wet van de remmende voorsprong. Een transformatie is nodig om de concurrentie met andere scienceparken wereldwijd aan te kunnen blijven gaan en de economische waarde voor de regio te behouden.
Artist Impression van het nieuwe Kennispark Enschede. (Foto: Eigen foto)
Volg ons