Videoclip Bij Jou met Merle en JelmexMerle Sjoers (Foto: Noordik)
Door: Jenny ter Maat | 21-12-2020
WIERDEN – Ze bereikte dit voorjaar de halve finale bij The Voice Kids, en toen kwam corona. Optreden zat er voor de 15-jarige Merle Sjoers uit Wierden niet meer in dit jaar. Maar eind dit jaar staat ze weer in de spotlights met de single Bij Jou, samen met DJ Jelmex. Een clip voor opa''s en oma's.

Warmte voor Twente

“De GGD vroeg Jelmer om mee te werken aan de campagne ‘Samen zorgen voor Twente’. Jelmer vroeg of ik daar ook aan mee wilde doen”, vertelt Merle.
Deze campagne is een initiatief van de veiligheidsregio Twente en GGD Twente, waarbij bekende Twentenaren middels een video warmte brengen in deze laatste donkere weken van het jaar, waar veel mensen door de lockdown noodgedwongen verstoken zijn van familie en vrienden.

Tekst en muziek

Samen met Ivo de Jong schreef Merle de tekst, waarbij Jelmer vooral zorgde voor het muzikale deel.

Video met eigen grootouders

De video werd opgenomen bij de grootouders van zowel Merle als Jelmer. Merle: “We zijn vooraf allemaal getest op het virus, gelukkig negatief en dus kon ik met mijn opa dansen en mijn oma knuffelen. We konden vrijuit filmen. Het idee was om het te laten lijken dat ik terug droomde naar de kerstgedachte in 2019.”

Positieve reacties

Inmiddels zijn er al heel veel positieve reacties binnen, onder andere van familie en vrienden. “We willen met deze video laten zien dat je ondanks het virus toch bij elkaar kunt zijn. Dat hoeft dan niet perse binnen, dat kan ook vanachter het raam of door te facetimen bijvoorbeeld. Dat zie je ook in de clip. Het is belangrijk dat je er voor iemand bent, dat je aandacht besteed aan anderen, vooral als ze eenzaam zijn met Kerst.”

Haar wens voor het nieuwe jaar? “Dat het allemaal beter gaat, het coronavirus bedwongen wordt en alles snel weer normaal wordt.”
Volg ons