Rouwenhorst: '2021 wordt druk jaar'Wethouder Jeffrey Rouwenhorst (Foto: Maurits Olde Olthof)
Door: Jenny ter Maat | 31-12-2020
WIERDEN – Sinds september van dit jaar woont Jeffrey Rouwenhorst in Wierden. In diezelfde maand werd hij geïnstalleerd als wethouder, als vervanger van Eric Braamhaar. Van fractievoorzitter in Haaksbergen naar wethouder in Wierden, wat Rouwenhorst betreft was dat geen reusachtige overstap.

“Mijn vriendin woont in Wierden, dus ik was al bekend met Wierden. En Haaksbergen als Wierden zijn beide Twentse plattelandsgemeenten met een vergelijkbare structuur.”
Hij werd begin september geïnstalleerd in de raadzaal van het gemeentehuis, maar bracht er daarna nog maar weinig tijd door. “Heel apart dat je door de coronasituatie fysiek niet in het gemeentehuis kunt zijn.”

Positieve kant

Hij weet dat corona impact heeft op inwoners en ondernemers van de gemeente. Hij ziet ook een positieve kant: “Mensen laten zien hoe sterk de gemeenschap in Wierden is. We doen met elkaar ons best om er het beste van te maken.”

De Passie

Rouwenhorst is trots op het feit dat er een besluit is genomen over de huisvesting van De Passie, de school voor voortgezet onderwijs in Wierden. “Het was een langlopend dossier, maar nu ligt er toch het besluit dat er 12,5 miljoen euro beschikbaar voor de huisvesting.”

Nodige uitdagingen

Hij verwacht in het nieuwe jaar de nodige uitdagingen als gemeente: naast de coronaperikelen toch verder gaan met de plannen waar de gemeente mee bezig is. “Het zal al met al een heel druk jaar worden.”
Zo is de gemeente onder andere bezig met een missie en een visie op de gemeente en met initiatieven op gebied van duurzaamheid.

Maatschappelijke agenda

“Met mijn portefeuille Sociaal Domein gaan we bezig met een maatschappelijke agenda waarin we allerlei vraagstukken op het gebied van samenleving gaan samenvatten en waar we ook een actieagenda onder gaan leggen. Stel dat je iets constateert op het gebied van eenzaamheid, dat we dat dan ook tastbaar kunnen maken en het probleem op te lossen.”

Verder bouwen aan gemeente

De wethouder kijkt ernaar uit om samen met de inwoners verder te bouwen aan de gemeente. Hij wenst de inwoners van Wierden een gezond en gelukkig 2021: “En dat corona zo snel mogelijk voorbij is en we weer terug kunnen naar het oude normaal.”
Volg ons