MaaS pilot van startAftrap van MaaS in mei van dit jaar (Foto: Gemeente Dinkelland)
Van de redactie | 07-12-2019
TWENTE - De acht Twentse gemeenten aangesloten bij de pilot MaaS-Twente hebben twee inschrijvers geselecteerd om deze mobiliteitspilot uit te werken.

Hiermee start de pilot officieel. MaaS is een mobiliteitsconcept en staat voor het idee dat reizigers heel eenvoudig via een app hun reis met tal van modaliteiten kunnen plannen, boeken en betalen. De inschrijvers zijn Tranzer/Qarin en MaaS Portaal.

In de pilot komen alle vormen van vervoer beschikbaar in één app zonder belemmeringen tussen vervoersopties door het hele land.

Bijzonder voor MaaS-Twente is de focus op de doelgroep van 12.000 Wmo cliënten. De inschrijvers gaan in eerste instantie actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor deze doelgroep en de doorvertaling naar de overige 400.000 reizigers in Twente.

De gemeenten die hieraan mee doen zijn Losser, Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal maar ook Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Twenterand.

Naast Twente worden deze pilots gehouden in de Zuidas in Amsterdam, Utrecht-Leidsche Rijn, Groningen-Drenthe, Rotterdam-Den Haag inclusief Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven en Limburg.
 
Volg ons